e:Ny1: The next all-electric vehicle from Honda combines comfort, performance and technology

Honda onthult de volledig elektrische e:Ny1

12-05-2023 - Dealer

e:Ny1elektrische auto

mei 2023

  • e:Ny1 is een volledig elektrische, compacte SUV die de kenmerkende Honda-dynamiek, responsief rijgedrag en eersteklas rijcomfort biedt
  • Slimme configuratie op basis van het nieuwe e:N Architecture F-platform met een 68,8 kWh batterij voor een AER van 412 km (256 mijl)
  • Introductie van een gloednieuwe ontwerpstijl voor Honda EV’s met witte badges, detaillering en nieuwe Honda-tekst op de achterkant van het voertuig

Honda heeft zijn tweede volledig elektrische auto, de e:Ny1, onthuld tijdens zijn Europese media-evenement in Offenbach, Duitsland. Het is de tweede pure EV van het merk in de regio, in navolging van de alom geprezen Honda e stadsauto, en is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar volledig elektrische SUV’s in het B-segment.

De e:Ny1 heeft een fris, onderscheidend design en is voorzien van de nieuwste geavanceerde technologie. Het voertuig volgt Honda’s ontwikkelingsfilosofie waarbij de mens centraal staat en maakt optimaal gebruik van de volledig elektrische aandrijflijn van het model om een SUV te leveren met veel rijplezier, een soepele en verfijnde rijervaring en intuïtieve veelzijdigheid.

Er wordt een gedurfd en verfijnd exterieurontwerp gecreëerd dankzij een korte overhang aan de voorzijde, grote wielen en een brede wielbasis. De e:Ny1 debuteert ook met de gloednieuwe ontwerpstijl voor EV’s van Honda, met witte ‘H’-badges op het voertuig, waaronder op de neus, wielnaafdoppen en het stuur. Daarnaast is er op de achterklep de naam ‘Honda’ zichtbaar in een nieuw lettertype voor een premium look die op de toekomstige EV’s van het merk zal verschijnen.

Een slimme indeling van de componenten van de elektrische aandrijflijn zorgt ervoor dat de e:Ny1 opmerkelijke binnenruimte en comfort biedt. De gloednieuwe middenconsole heeft een eenvoudige lay-out met gemakkelijk toegankelijke knoppen, meerdere opslagopties en draadloos opladen, terwijl een overzichtelijk dashboard met daarbovenop een groot 15,1-inch touchscreen toegang biedt tot een uitgebreide reeks infotainment- en rijopties.

e:Ny1: The next all-electric vehicle from Honda combines comfort, performance and technology

De e:Ny1 is gebouwd op Honda’s nieuw ontwikkelde e:N Architecture F, een platform met de motor voorin gericht op drie fundamentele kenmerken: een speciale carrosseriestructuur met hoge stijfheid, een laag zwaartepunt en zorgvuldig beheerde aerodynamica onder de vloer zorgen ervoor dat de SUV een plezierige en vertrouwende rijervaring biedt.

Bovendien bevat het platform een krachtige, lichtgewicht drie-in-één geïntegreerde aandrijfunit, elektromotor en versnellingsbak. Deze genereert een maximaal vermogen van 150 kW, 310 Nm koppel en is ontworpen voor soepel en comfortabel accelereren en vertragen. Onder de vloer bevindt zich een lithium-ionbatterij met hoge capaciteit die een bereik tot 412 km (WLTP) levert en die met DC-snelladen in slechts 45 minuten van 10 naar 80% kan worden geladen.

Een gloednieuw chassis dat speciaal is ontwikkeld voor batterij-elektrische voertuigen zorgt voor verbeterde torsiestijfheid dankzij het hoogwaardige staal dat wordt gebruikt in 47% van de carrosserie van de e:Ny1 (in gewicht). Samen bieden het nieuwe platform en de nieuwe aandrijflijn de dynamische prestaties, het uitzonderlijke comfort en de verfijning die bestuurders verwachten van de nieuwste EV van Honda.

“De e:Ny1 is de logische volgende stap op onze elektrificatiereis in Europa,” zegt Tom Gardner, Senior Vice President bij Honda Motor Europe Ltd. “Onze ontwikkelingsfilosofie combineert intelligente, klantgerichte technologie met een prachtig design en plezierige rijdynamiek. Deze nieuwste SUV is een voorbeeld van Honda’s toewijding aan elektrificatie en is de nieuwste stap op Honda’s elektrificatiereis.”

 

e:Ny1: The next all-electric vehicle from Honda combines comfort, performance and technology