Autobedrijf Adrie Jonk

Hoe het allemaal begon

De geschiedenis van Autobedrijf Adrie Jonk begint in 1963. In die tijd wilde iedereen zijn rijbewijs halen en daar zag Adrie (1945) brood in. Hij opende als 18-jarige zijn eigen autorijschool in Purmerend en dat groeide explosief, niet alleen in het aantal rijinstructeurs, ook in het aantal auto’s.

Adrie zag dat de auto’s in het weekend weinig werden gebruikt om les in te geven en dat vond hij zonde. Daarom besloot de ondernemer deze auto’s te verhuren op zaterdag en zondag, PAM autoverhuur was een feit. Natuurlijk was het wel prettig als het bedrijf ook zelf het onderhoud kon doen, dus werd er een werkplaats ingericht voor de les- en verhuurauto’s.

Van autorijschool naar dealerschappen

Rond 1976/1977 nam de vraag naar rijbewijzen flink af. Adrie Jonk besloot daarom autodealer te worden. In het begin alleen met het merk Honda. Al gauw kwam daar Alfa Romeo bij, die mooie auto’s maakte, maar geen directe concurrentie van Honda was. In de jaren ‘80 werd ook Suzuki een merk van Adrie Jonk. In 1997 verwierf het bedrijf het SEAT-dealerschap in Purmerend en nam het afscheid van Alfa.

In eerste instantie werd een showroom ingericht in een loods naast het Honda-bedrijf aan de Kwadijkerkoogweg in Purmerend. Om klanten beter van dienst te kunnen zijn werd besloten om alles onder één dak aan te bieden. Adrie Jonk betrok een nieuw pand op het industrieterrein De Baanstee in Purmerend. Het nieuwe gebouw bood plaats aan een ruime Honda- en SEAT-showroom, een moderne werkplaats, ruimte voor de autoverhuur en een uitgebreide autowasgelegenheid.

Meerdere vestigingen

Adrie Jonk werd later ook verantwoordelijk voor de verkoop en het onderhoud van Honda’s in de Zaanstreek. Toen in 2005 tevens het dealerschap voor SEAT in deze regio beschikbaar kwam, werd besloten om een tweede vestiging te openen waar eveneens alle onderdelen samen onder één dak werden gevestigd.

De vestiging in Zaandam opende in 2006 haar deuren en bood (tot 2015) een showroom voor Honda en SEAT, een ruime werkplaats en een uitgiftepunt voor de autoverhuur. Enkele jaren later in 2015 werd de keuze gemaakt om de samenwerking met Autorent op te zeggen, zodat de autoverhuur geheel onder Adrie Jonk viel. Inmiddels is de naam Autorent Adrie Jonk aangepast naar INQAR Autoverhuur Adrie Jonk door het starten met franchisegever INQAR.

Ook werd in 2015 besloten om de autoverhuur afdeling in Zaandam een nieuwe plek te geven werd in 2017 ook gestart met een verhuurvestiging in Heerhugowaard. Op dit moment zijn er dus drie vestigingen van INQAR Autoverhuur Adrie Jonk: Purmerend (hoofdvestiging), Heerhugowaard en Zaandam. De INQAR vestiging in Zaandam is eind 2018 verlaten voor een volledig nieuw pand aan de Ronde Tocht 10 te Zaandam. Vanuit deze vestiging, Profile Adrie Jonk Zaandam, voeren wij voor particulieren én ondernemers auto-onderhoud uit aan alle merken. Daarnaast bevindt zich hier één van onze autoverhuur vestigingen.

Mazda dealer

Intussen gebeurde er meer, in 2014 werd echter al bekend dat de visie van SEAT was om het aantal verkooppunten drastisch te verkleinen, Adrie jonk deed een verstandige set, bleef service dealer van SEAT maar werd toen ook dealer van het merk Mazda, in de eerste instantie voor de regio Purmerend en Waterland, maar al snel kende Mazda het aangrenzende gebied, de Zaanstreek, ook aan het rayon van Jonk toe. Voor Adrie zelf waren alle wijzigingen toch wel ingrijpend en hij besloot het wat rustiger aan te gaan doen en de zaak over te dragen aan vier van zijn kinderen, de algemene leiding kwam in handen van zijn zoon Marco. De verantwoordelijkheid voor Zaandam bij Erwin en Sander en die van de verhuurafdelingen bij Arno. Natuurlijk is Adrie niet uit beeld, vaak is hij nog aanwezig en houdt “zijn bedrijf” nauwlettend in de gaten!

We zijn trots op wat onze klanten te zeggen hebben

Bekijk hier hun reviews

Bovenkant

rob lubbers

Ster icoonSter icoonSter icoonSter icoonSter icoon

Bovenkant

henk koning

Ster icoonSter icoonSter icoonSter icoonSter icoon

Nathalie Kranenburg

Ster icoonSter icoonSter icoonSter icoonSter icoon

Henry van Beek

Ster icoonSter icoonSter icoonSter icoon

Mijn zoon heeft bij dit bedrijf een Mazda 3 occasion gekocht. Tijdens het befaamde verkoop praatje werd verteld dat de auto altijd onderhoud had gehad bij een Mazda dealer. En met droge ogen werd verteld dat de auto geen grote schade had gehad. In de afgelopen jaren is de auto verschillende malen terug geweest voor onderhoud. Verschillende malen is aangegeven dat de i stop van de wagen niet goed werkte elke keer werd verteld dat er niets mis was. Uiteindelijk zijn ze naar een dealer in de buurt gegaan om de auto te laten onderhouden. Tijdens dit onderhoud viel de vreemde slijtage aan de voorbanden op. Wat blijkt de wagen heeft een zware aanrijding gehad waardoor deze dealer de uitlijning net binnen de grenzen weet te krijgen. Ook de i stop accu moest vervangen worden. Tijdens regulier onderhoud kwamen meer zaken aan het ligt welke al veel eerder hadden moeten worden vervangen Wil je een auto koop hem hier wil je een goede en eerlijke auto zoek een ander bedrijf Geachte heer het feit betreffende de accu is gewoon een min puntje en daar is mee te leven Het feit betreffende de schade het volgende. De auto is verkocht met de woorden schade vrij zoverre wij weten. U geeft aan dat er verschillende zaken zijn vervangen bij aflevering. Wat ik van een garage verwacht is dat een auto die verkocht word voor aflevering grondig word geïnspecteerd. En daar wringt de schoen. De huidige garage heeft dat de auto op de brug ging direct geconstateerd dat er een grote schade was geweest. Dit had bij jullie ook direct geconstateerd dienen te worden bij aflevering. En de auto dan verkopen met de woorden schadeloos bij ons weten vind ik geen minpunt maar een f..ckup.

onno bussink

Ster icoon