Honda onthult de nieuwe ZR-V

12-05-2023 - Dealer

HybrideZR-V

Mei 2023

  • Gloednieuwe SUV overbrugt de kloof tussen HR-V en CR-V door een combinatie van sportieve looks, lonende dynamiek, hoge mate van bruikbaarheid en een eersteklas interieur
    Civic-DNA ondersteunt de ZR-V, een inspirerend chassis- en platformontwerp voor een boeiende, leuke en lonende rit
  • Op maat gemaakte hybride e:HEV-aandrijflijn levert een dynamische maar zeer efficiënte rijervaring die een uitstekend reëel verbruik biedt

Honda heeft zijn gloednieuwe ZR-V onthuld tijdens het Europese media-evenement van het merk in Offenbach, Duitsland. De nieuwe SUV in het C-segment, die beschikbaar is vanaf de herfst van 2023, biedt de perfecte mix van verfijnde styling, functionaliteit en een doelgerichte rijervaring.

De ZR-V, een model tussen de HR-V en CR-V, is gericht op jonge, imagobewuste kopers die op zoek zijn naar een stijlvolle, krachtige en leuke auto die naadloos in hun leven kan worden geïntegreerd. Onder de strakke, stijlvolle buitenkant gaat Honda’s volledig hybride technologie schuil die het DNA deelt met de meermaals bekroonde, gloednieuwe Civic e:HEV. De Civic, geprezen om zijn dynamische eigenschappen, heeft bewezen dat volledig hybride voertuigen boeiend en leuk kunnen zijn om te rijden en de ZR-V breidt deze logica uit naar het SUV-C-segment.

ALL-NEW ZR-V EXPANDS HONDA SUV LINE UP WITH A STYLISH, SPORTING, DYNAMIC OPTION

De efficiënte maar krachtige 2,0-liter viercilindermotor met Atkinson-cyclus met directe injectie van de e:HEV, geoptimaliseerd voor de ZR-V, werkt samen met twee motoren voor een pittige, responsieve acceleratie.

Het op maat gemaakte, lichtgewicht, stijve chassis is geïnspireerd op concepten die te zien zijn in zowel de Civic- als de CR-V-platformen, en is ontworpen om de rijeigenschappen en hoge niveaus van wendbaarheid te leveren die gewoonlijk worden geassocieerd met sporthatchbacks. Sturen is moeiteloos maar lonend dankzij een verfijnde feedbackbesturingslogica en wrijvingsarme componenten, terwijl de multi-link achterwielophanging en geoptimaliseerde bussen zorgen voor een comfortabele maar boeiende rit die het vertrouwen en het comfort achter het stuur vergroot.

Met zijn vastberaden wegligging, geruisloze oppervlakken en gedurfde voorkant, geeft de ZR-V een sterke uitstraling op de weg die zijn dynamische prestaties perfect aanvult. De slanke koplampen en stijlvolle glanzend zwarte grille creëren een verfijnde esthetiek, die wordt voortgezet langs de geruisloze flanken van de SUV en in het gedurfde ontwerp van de achterbumper, met slanke horizontale achterlichten die netjes in de achterklep zijn geïntegreerd. Functionaliteit in het ontwerp was een belangrijk aandachtspunt voor Honda-ingenieurs, waarbij elk paneel en elk onderdeel werd geoptimaliseerd om de zichtbaarheid te vergroten en de aerodynamische prestaties te verbeteren.

 

ALL-NEW ZR-V EXPANDS HONDA SUV LINE UP WITH A STYLISH, SPORTING, DYNAMIC OPTION

De compacte indeling van de ZR-V biedt uitzonderlijke ruimte, bruikbaarheid en comfort, levert optimale functionaliteit voor gebruiksgemak en creëert een veelzijdige cabine die bruikbaarheid en flexibele opbergcapaciteit vooropstelt. Dit wordt gekenmerkt door een groot aantal trays en opbergvakken, samen met een laadruimte achterin met een laadscheidingswand, een intrekbare hoedenplank en opbergruimte onder de vloer, waardoor de veelzijdigheid van de ZR-V voor het vervoeren van ladingen tot 1291 liter wordt vergroot.

De toonaangevende interieurervaring van de SUV wordt verder verbeterd door een indrukwekkend niveau van comfort en gemak. Hoogwaardige zacht aanvoelende materialen met gedetailleerde afwerking worden gecombineerd met stijlvolle verlichting in het hele interieur om een hoogwaardige ambiance te creëren. Bovendien houden meerdere oplaadpunten en de nieuwste HMI-technologie de bestuurder en passagiers verbonden met de buitenwereld via een groot 9-inch touchscreen in het midden van het bovenste dashboardpaneel, dat zich uitstrekt over de voorkant van de cabine om het gevoel van laterale ruimte vergroten.

“De gloednieuwe Honda ZR-V is ontworpen en gebouwd om een drukke, actieve levensstijl te ondersteunen en is een aantrekkelijke aanvulling op ons SUV-assortiment” zegt Yutaka Kato, ZR-V Large Project Leader. “Door dagelijkse functionaliteit, uitzonderlijke comfortniveaus en aantrekkelijk design te combineren met sportieve dynamiek en onze uitzonderlijke e:HEV hybride aandrijflijn, is dit de perfecte evolutie van ons Europese modellenaanbod.”

ALL-NEW ZR-V EXPANDS HONDA SUV LINE UP WITH A STYLISH, SPORTING, DYNAMIC OPTION